SMSlån utan UC

Hem / SMSlån utan UC

Det kan finnas olika anledningar till att vilja ta smslån utan UC, till exempel:

  • Du vill inte ha flera kreditupplysningar hos UC eftersom det kan försämra dina chanser att få lån.
  • Du har redan flera kreditupplysningar hos UC och kan inte få lån om det är just UC som kreditprövar dig igen.

Kolla igenom svaren på vanliga frågor om att ta sms lån utan kreditupplysning lite längre ner på sidan innan du börjar leta, så slipper du tråkiga överraskningar. Sedan kan du jämföra här. Nedan listar vi lån som finns att ta på marknaden idag – även långivare som använder sig av UC. Hoppas du hittar ett lån som passar dig!

Hitta billiga lån utan UC här

Vad är UC?

UC är en förkortning av företagsnamnet Upplysningscentralen som är Sveriges största kreditupplysningsbolag. De gör kreditprövningar på privatpersoner för sina kunders räkning. De allra flesta stora banker och kreditgivare är kunder hos UC. När man säger ”ta en UC” menar man egentligen nästan alltid ”göra en kreditprövning/kreditupplysning”.

Smslån utan kreditprövning och UC

Det går att ta smslån utan att det är UC som kollar din kreditvärdighet (se frågan Vad är UC? ovan) men det går inte att ta smslån utan någon kreditprövning eftersom det sedan 2018 är lag på att en kreditprövning alltid ska göras innan långivaren får lov att bevilja ett lån. Lagen gäller alla lån, även lån på små belopp och utan ränta. (Läs lagen i sin helhet: Konsumentkreditlag)

Det ska alltså egentligen inte gå att ta några lån utan kreditkontroll idag. Trots det finns det de som marknadsför och beviljar smslån utan kreditprövning och UC. Om något går fel med sådana lån, till exempel om det dyker upp dolda avgifter, kan du räkna med att de kommer vara svåra att ha att göra med. Om du verkligen vill ta ett sådant lån kan det vara bra att som mest låna 1000 kr. Då bör du också ha koll på de exakta avgifterna och villkoren och vara helt säker på att kunna betala tillbaka innan förfallodagen.

Smslån utan UC med betalningsanmärkning

Vill du ta smslån utan UC med betalningsanmärkning går det bra hos vissa långivare när det gäller mindre belopp. Du kan jämföra smslån utan UC här ovanför men tänk på följande om du vill låna utan UC och betalningsanmärkning:

  • Att ”låna utan UC” innebär bara att du kommer att kreditprövas av någon annan än just UC, eller att långivaren kringgår reglerna om kreditprövning som du hittar på Riksdagen.se. (Läs mer under rubriken Vad är UC ovan)
  • Har du betalningsanmärkningar kommer du troligen få högre ränta på lånet. Vänta med att ta lån till dess att betalningsanmärkningen har försvunnit ur registret om du kan.

Lån utan kreditvärdighet

Du kan ta lån utan kreditvärdighet, det vill säga utan att du har en fast inkomst. Cashbuddy har inga krav på fast inkomst till exempel. Du hittar fler långivare utan krav på fast inkomst längst upp på sidan.

UC Min Upplysning – Kreditkollen

Du kan se din kreditvärdighet på UC Min Upplysning i deras tjänst Kreditkollen. Den visar ditt UC-score, precis som långivaren ser det. Tjänsten är dock inte gratis och vi rekommenderar att du använder Kreddy som är en kostnadsfri app från Schibstedt som hämtar in information direkt från UC.