Låna 10000 kr

Hem / Låna 10000 kr

Att låna 10000 kr är väldigt vanligt enligt vår erfarenhet. Kanske för att det är en jämn summa men framför allt är 10 000 ett belopp som kan vara lite för stort för att låna från en bekant. Oavsett varför du behöver låna pengar snabbt så ska du vara noga med att hitta det lån som har bäst villkor och ränta. Använd jämförelseverktyget för att ansöka om att låna 10000 kr redan idag.

Låna 10000 utan UC

Det kan finnas olika anledningar till att du vill låna 10000 utan UC, men faktum är att det enligt Konsumentverket finns regler om att en kreditprövning måste göras även på lån med återbetalningstid på mindre än tre månader och låga eller inga avgifter. Om du, som många andra, med ”utan UC” menar ”utan kreditprövning” så är alltså svaret att det inte är möjligt. Åtminstone inte från pålitliga långivare.

Däremot erbjuder många bra långivare kreditupplysning genom andra bolag än UC. På så vis kan du ansöka om att låna 10000 kr hos en långivare utan att det syns hos en annan om de använder sig av varsitt kreditupplysningsföretag. Du kan jämföra dem på sidan sms lån utan UC.

Varför låna 10000 utan UC?

Om du har många kreditprövningar som gjorts hos just UC anses det vara högre risk att du inte kommer att kunna betala tillbaka ett eventuellt lån. UC är det största upplysningsbolaget i Sverige och det företag de flesta storbankerna anlitar. Om du ska låna till något dyrt, som ett hus, kommer du antagligen vilja ha ditt bostadslån i en storbank som då kreditprövar genom UC. Om du tidigare har lånat 10000 utan UC, och i stället blivit prövad av till exempel Creditsafe eller Syna, kommer UC inte kunna se det. Därmed blir dina chanser att få ett billigt bostadslån större.

Låna 10000 med betalningsanmärkning

Även om det är en hyfsad summa kan du ändå låna 10000 med betalningsanmärkningar. Du hittar långivare i jämförelseverktyget ovanför, men tänk på att räntan, och ibland även avgifterna, kan vara högre på grund av anmärkningarna. Tänk noga igenom om du verkligen måste låna hela 10000 kr och hur lång tid du kommer att behöva för att betala tillbaka hela beloppet.

Låna lite mindre

Om du vill låna pengar enkelt och tänker ansöka om 10000 kr mest för att det låter jämnt och bra kanske du ska fundera på om det räcker med lite mindre pengar. Här kan du i stället jämföra vad det kostar att låna 5000 kr.

Låna 10000 från en av marknadens mest populära långivare